Fagansvarlig for litteratur

PROFIL
- Via møtet med litteratur i DKS skal vi klare å gi barn og unge leselyst, vi skal klare å gi de en forståelse av hva som skal til for å skape god litteratur, og kanskje vi til og med klarer å vekke en og annen forfatterspire til liv, sier Kristin Stoltz Thomassen som er fagansvarlig for litteratur hos Kulturtanken.

Fagansvarlig for musikk

PROFIL
Han vil samle fagpersoner i musikkfeltet i alle fylker og direktekommuner til å samarbeide for å sikre god kvalitet på musikkformidling i DKS. - Det er en enorm faglig kapasitet rundt om i landet, sier Morten Brenne, Kulturtankens fagansvarlige for musikk.

Fremmedkrigeren og forfatteren

LITTERATUR
Hvorfor velger en norsk gutt å pakke sekken og reise for å krige i Syria?  Det er et av spørsmålene som diskuteres når forfatter Demian Vitanza reiser på turné i Den kulturelle skolesekken og snakker med ungdommer om boken sin "Dette livet eller det neste".

Hva er prisen for en brud?

Sonita er en fattig flyktningjente fra Afghanistan som drømmer om å bli rapper og å fremføre egen musikk. Men familien planlegger at hun skal giftes bort. "Sonita" er en sterk og prisvinnende dokumentarfilm som vises eksklusivt for elever i ungdomsskoler og videregående i regi av Den  kulturelle skolesekken.