Skip to main content
SPOR – arena for kulturarv i DKS

SPOR – arena for kulturarv i DKS

Alt om det viktigste møtestedet for kulturarv i DKS.

SPOR er en årlig møteplass og visningsarena for kulturarvsfeltet der man kan se produksjoner, utveksle erfaringer, få faglig påfyll, etablere nettverk og se fremover sammen.

Visningsarenaen ble avholdt for første gang i 2019 på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. SPOR arrangeres av Trøndelag fylkeskommune i samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Kulturtanken og fylkeskommunene Akershus, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark.

SPOR 2024

SPOR 2024 - plakat

SPOR – arena for kulturarv i DKS blir arrangert på Stiklestad, 11. og 12. september 2024. Nå kan du melde deg på!

Meld deg på pitchekonkurransen!

Vinnerne av Pitchekonkurransen 2023: Camilla Rikardsen Solheim og Audun Kvitland Røstad.

SPORs pitchekonkurranse arrangeres hvert år under visningsarenaen, og er en flott mulighet til å prøve ut og markedsføre sin produksjonsidé foran DKS-produsenter fra hele landet.

Årets pitchekonkurranse arrangeres 11. september 2024, og søknadsfrist er 1. juni.

En vinner utpekes av juryen samme dag. Vinneren av konkurransen får kr. 50 000,- i utviklingsmidler, samt produksjonsveiledning og muligheter til å bli programmert i Den kulturelle skolesekken.

Dette er en idépitch, som vil si at produksjonen det søkes med ikke skal være ferdiglaget, og heller ikke kan være satt opp til bruk i skolesekken høsten 2024.

Produksjonen kan gjerne utforske grensene for hva som er kulturarv, for eksempel ved å knytte sammen fortid og framtid på en måte som er relevant for dagens barn og unge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyheter om SPOR og andre visningsarenaer i DKS rett i innboksen!

Arkiv

En kvinne og en mann i vikingklær sitter foran noen store trefigurer som forestiller vikinger. De smiler og forteller til en gruppe elever som sitter på gulvet med ryggen til kameraet

Kulturarv i DKS

Kulturarv er det moderne menneskets opprinnelsesmyte. Hvis vi er flere som deler en historie, og åpner den for andres historier, får vi et inkluderende perspektiv.