Back to All Events

Film i DKS: Et møte mellom filmskapere og DKS-produsenter

  • Kulturhuset i Grimstad, Lille Hallvard Grimstad (map)
Foto: Lars Opstad/Kulturtanken

Foto: Lars Opstad/Kulturtanken

Visste du at Den kulturelle skolesekken er Norges største arbeidsplass for kunstnere? Vi vil ha flere filmskapere med på laget!

Kulturtanken - Den kulturelle skolesekken Norge inviterer filmskapere og DKS-produsenter til et åpent møte i Grimstad kulturhus under Kortfilmfestivalen 2018. Vårt mål med møtet er å gjøre DKS-ordningen kjent, og skape en arena for filmskapere og DKS-produsenter.
Ingen påmelding.

Hvor: Grimstad kulturhus (sal Lille Hallvard), Storgata 22
Når: Torsdag 14. juni 2018 kl. 16.30- 17.30

PROGRAM
16.30: Innslipp med servering av forfriskninger
16.40-16.50: Hei og velkommen ved Bente Aasheim, rådgiver i Kulturtanken

16.50-17.00: Iain Forbes, regissør, produsent og manusforfatter. Forbes har utviklet flere produksjoner for DKS, og vil i sitt foredrag dele av sine erfaringer i møtet med elever. Han har det siste året turnert for DKS-Aust Agder med kortfilmene «Semper Fi» og «Snømann», og vil i sitt innlegg fortelle om hvordan filmene har blitt brukt som utgangspunkt for samtaler og workshoper med barn og ungdom. «Semper Fi» er også en del av Kortfilmfestivalens konkurranseprogram.

17.00-17.10: Tonje Eikrem Jacobsen, fagkonsulent ved Aust-Agder bibliotek og kulturformidling. Hvordan blir man utøver i DKS? Hva ser en DKS- produsent etter når produksjoner skal produseres og/ eller velges ut for turnevirksomhet? Jacobsen forteller litt om turnévirksomhet og rammefaktorer i DKS.

17.10-17.20: John Håvard Nomedal, film-/TV-arbeider og prosjektleder for Sørnorsk Filmsenter. Nomedal har i samarbeid med regissør og filmprodusent Stephan Hergel turnert med produksjonen «Fra idè til ferdig film på en- to- tre» i DKS Aust-Agder. Han har også turnert med «Musikkvideoverksted» i regi av DKS Troms og Scene Finnmark. Nomedal forteller om sine erfaringer ved å være filmskaper på turné for DKS. Hvordan oppleves det å være turnerende filmarbeider? Hvilke erfaringer sitter han igjen med i møtet med et stort antall elever og lærere?

17.20-17.30: Ordet fritt. Det blir anledning til å stille spørsmål til utøvere og DKS-produsenter i salen.

Etter møtet inviterer Aust-Agder bibliotek og kulturformidling alle fremmøtte DKS-produsenter til en uformell sammenkomst og felles bespisning til selvkost på Apotekergaarden kl 18.00.

Spørsmål om arrangementet kan rettes til Bente Aasheim, rådgiver skole i Kulturtanken: baa@kulturtanken.no

Se også nettsidene til Kortfilmfestivalen.

Vel møtt!

Earlier Event: June 8
Future Insight 2030
Later Event: June 21
Fremlegg av DKS-rapporten 2017