Back to All Events

Lunsjseminar: YouTube - lek, estestikk og dannelse

YouTube har blitt mange barns foretrukne medieplattform. Omkring 70% av danske barn i alderen 7-12 år er på YouTube hver dag. Mange foreldre lurer nok på hva som er så fasinerende ved å se andre barn og unge spille spill, sminke seg eller åpne esker med leker. Men YouTube er mer enn tom underholdning, og sett fra barnas eget perspektiv, gir plattformen adgang til å dyrke interesser, til å bli underholdt og til å fordype seg i estetiske uttrykk som voksne kan ha vanskelig med å forstå.

I sitt foredrag vil Stine Liv Johansen, som forsker i barns mediebruk ved Aarhus Universitet, gi eksempler på hvordan YouTube fungerer som en del av barns lekekultur – og kanskje som en del av deres dannelse som kritiske og kreative mediebrukere.


Stine Liv Johansen, f. 1974, er lektor, ph.d. på "Center for Børns Litteratur og Medier" ved Aarhus Universitet. Hun har gjennom snart 20 år forsket på små og større barns bruk av medier i hverdagslivet, og er forfatter av en rekke artikler og bøker om emnet. Stine Liv Johansen er dessuten medlem av det danske Medierådet for Børn og Unge.

Foredraget vil strømmes.
Du er også velkommen til å delta. Påmelding caj@kulturtanken.no innen 6. februar kl 12.00. Begrenset plass, så førstemann til mølla.

Earlier Event: February 4
Nordisk barnebokkonferanse