Back to All Events

ØYEPÅ – nasjonal arena for visuell kunst


ØYEPÅ er en snyltefestival om kunst i møte med barn og unge, og en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i Den kulturelle skolesekken (DKS)

ØYEPÅ arrangeres for første gang, og skal i år snylte på Lofoten International Art Festival (LIAF) i Svolvær. Neste år flytter vi oss til en  annen festival, og snylter der. Med ØYEPÅ ønsker vi å skape en nasjonal arena – en øyeåpner for visning av og diskusjon rundt visuell kunst i møte med et ungt publikum. Vi ønsker at diskusjonene skal bidra til refleksjon, øke mangfoldet og skape inspirasjon til variert formidling av visuell kunst, samt resultere i nye og gode produksjoner for DKS.

ØYEPÅ er aktuelt for alle som jobber med visuell kunst og formidling i DKS, i institusjoner, museer og gallerier som retter seg mot et ungt publikum, og kunstnerne selv!

I tillegg til visninger av ferdige produksjoner, blir det mulighet for å oppleve «TestLab» og presentasjoner av produksjoner i utvikling(?). Vi inviterer til felles lunsjer og middager, og lover faglig påfyll og god stemning med nye og gamle venner.

Ta en titt på programmet!
Hold av dagene 18.-20. september, og meld deg på her!
Frist for påmelding er 20. august.
ØYEPÅ foregår i Svolvær, parallelt med LIAF.  

ARRANGØR:
Akershus fylkeskommune, Østfold fylkeskommune, Oslo kommune, Nordland fylkeskommune, Nordnorsk kunstnersenter, Nasjonalmuseet og Kulturtanken

PROGRAMRÅD:
Representanter fra Akershus fylkeskommune, Østfold fylkeskommune, Oslo kommune, Nordland fylkeskommune, Nordnorsk kunstnersenter, har valgt ut hvilke produksjoner som presenteres under ØYEPÅ.
Programmet og presentasjonene er basert på festivalens program samt produksjoner som ulike produsenter og fylker har meldt inn. I tillegg har Nasjonalmuseet og Kulturtanken deltatt i styringsgruppen.

Later Event: October 22
Marked for musikk - 10 år