25-åring delte festen med elever

25-åring delte festen med elever

Sammen med Hamar Katedralskole arrangerte Turnéorganisasjonen Kattafestivalen på Hamar Katedralskole.

— Vi er en så stor skole at det er ikke så mange anledninger til å samle alle. Derfor ville vi skape en fellesarena gjennom en stor festival på skoleområdet. «Kattafestivalen» ble arbeidstittel, forteller Terje Melheim ved Hamar katedralskole, til Hamar Dagblad

Kattafestivalen blåste i gang skoleåret for Hamar Katedralskole på Hamar. Med bredt tilbud fra Den kulturelle skolesekken fikk elevene møter med litteratur, scenekunst musikk og hårvoks.

Håkki
Multikunstnere Thomas Håkki Eriksson har sitt eget hårvoksmerke, lager t-skjorter og utstillinger som handler om hvordan det er å komme fra en liten plass i Sverige, og være stolt av det.  

— Når skolen hører att det kommer en kunstner, da blir jag oftest sendt så langt unna TIP-gjengen som det går. Dette gør meg vansinnig for ingen skal bli segrigert. Hverken elever eller jag! Jag vil til alle.

I foredraget utfordrer han fordommer mellom by og land og forteller om hvordan de har prøvd å endre selvbildet til folk i hjembygda Ljungaverk, en bygd med nedlagt industri og 700 innbyggere inkludert "grevling og Elg" ifølge Håkki.
 
Håkki holdt foredraget om sine noe uvanlige kunstprosjekter for elevene ved teknikk og industriell produksjon i Verkstedhallen.
Håkki holdt foredraget om sine noe uvanlige kunstprosjekter for elevene ved teknikk og industriell produksjon i Verkstedhallen.

I parallelle sesjoner møtte elevene Camara Joof i et slags standup-teater,  Pavlovs Tispe-forfatter Tyra Teodora Tronstad som er aktuell med boka Mørket kommer innenfra,  Manusforfatter og forfatter Axel Hellstenius som har skrevet manus til mer enn ti filmer, og filmskaper Henrik Martin Dahlsbakken. Han er selv tidligere Katta-elev og nå aktuell med filmen Takk for turen.  

Oslo Ess avsluttet med utekonsert på gressbakken foran Hamar Katedralskole, hvor elever fra Storhamar og alle 10. klassingene i Hamar og Løten kom. Til sammen deltok 2600 elever. Bilder fra jubileumsfesten ser du her:

Men hør, da!

Men hør, da!

Direktøren deler kulturtanker

Direktøren deler kulturtanker