Årets frivillige åpnet Barnas verdensdager

Årets frivillige åpnet Barnas verdensdager

Foto: Nuno Pissarra

En tysker med et bankende hjerte for Barnas verdensdager fikk åpne festivalen i 2017.

Dirk Conradt åpnet Barnas verdensdager i Oslo første helgen i november. Tyskeren skulle besøke Oslo i 2007, fant arrangementet på Visitoslo.com og meldte seg like godt som frivillig.

Siden den gang har han besøkt Oslo hver høst, jobbet på arrangementet, fått et nettverk av norske venner og lært seg språket flytende!

- Jeg husker spesielt godt det første året, som vert i det brasilianske samba-verkstedet, alle de flotte konsertene på utescenen (Verdensteltet), og å se hvordan det er mulig å etablere en smeltetigel på bazaaren med så mange forskjellige folk fra så mange forskjellige land. Men, et veldig spesielt minne skal det alltid være at jeg fikk åpne BVD i 2017! Det var og er en stor ære for meg! sier Dirk.

Frivillighet er grunnpilaren i norsk kulturliv, ingen festivaler hadde latt seg arrangere her til lands uten ildsjelene som dekker alle mulige oppgaver i planlegging, gjennomføring og etterarbeid. Gratisarrangementet Barnas verdensdager i Oslo er intet unntak, med over 100 frivillige som gjør det gjennomførbart.
 

Dirk Conradt begynte som vert inne på et rom, ble etter hvert sonesjef og sjef for utescenen. Og tyskeren trenger ikke betenkningstid på spørsmål om han kommer tilbake neste år.

- Selvfølgelig! Ingen BVD uten meg!

Fakta om Barnas verdensdager
- Familiefestival under Oslo World-paraplyen
- Arrangert i 20 år, først av Rikskonsertene som en del av festivalen Oslo World Music Festival, nå av Kulturtanken, men fortsatt som del av Oslo World.
- Fokus på mat, musikk, dans, akrobatikk og utøvere fra ulike kulturer; barna kan deltar på alt, fra matlaging til magedans
- Barnas verdensdager arrangeres i alle landets fylker, med lokale aktører som arrangører, og med mange frivillige bidrar i gjennomføringen
Festivalens hjemmesider: http://www.bvdoslo.no/

 

 

 

Hva er prisen for en brud?

Hva er prisen for en brud?

Plass i Cezinandos palass

Plass i Cezinandos palass