Skolenes sangdag

Skolenes sangdag

Fredag 5. mai går Skolenes sangdag av stabelen for andre gang i Norge, og alle landets skoler er invitert. Mer enn 180 skoler er allerede påmeldt til denne nasjonale sangdugnaden, der hver enkelt skole lager en fellessamling med sangen i sentrum.

- Med Skolenes sangdag ønsker vi å sette fokus på sanggleden og det fellesskapet som oppstår når mennesker synger sammen, sier Kristin Fonnes, prosjektleder og fagkonsulent i Musikk i Skolen.

Alt skolene trenger å gjøre for å bli med er å arrangere en sangsamling denne dagen og ta opp en liten video fra sitt arrangement som lastes opp på Sangdag-kanalen på youtube. Det er helt gratis å delta.

Egen sangdag-låt
Ni sanger som ligger ute på Musikk i Skolens nettsider danner årets repertoar, og skolene velger selv hvilke sanger de vil bruke. Her er også lydfiler og koreografivideoer, og alle påmeldte skoler får tilgang til komp på nettsidene til Kor Arti'.  Selve Skolenes sangdag-låta har bandet Lyriaka laget, basert på tekster av elever fra skolene Kurland i Lørenskog og Grøne Bråden i Eigersund.

- Låta heter "Stå på!" og er en skikkelig gladlåt med optimisme for fremtiden. Det er også laget en tøff koreografi til sangen, som er lett å lære og som egner seg godt i en sal med mange elever, sier Fonnes.

- Vi er utrolig glade for å få være med å løfte dette arrangementet, som vi har stor tro på, sier Øyvind Gravdal, komponist i Lyriaka. På Skolenes sangdag 5. mai spiller Lyriaka selv på Voksen skole i Oslo, med 570 elever som vokalister.
 

Delta?
All informasjon om dagen, sangene, lydfiler og danseinstruksjoner ligger på nettsidene til Musikk i Skolen. Her er også kart som viser hvor de deltagende skolene hører hjemme. Det er mulig å melde seg på helt fram til 5. mai. For mer informasjon, kontakt: Kristin Fonnes, fagkonsulent i Musikk i Skolen: kristin.fonnes@musikk.no

Skolenes sangdag 2017 arrangeres av Musikk i skolen i samarbeid med Kor Arti’, Syngende skole og Kulturtanken

Toppfoto: Lars Opstad

Litteraturfeltet samla seg

Litteraturfeltet samla seg

DKS med på TV-aksjonen

DKS med på TV-aksjonen