Hold deg oppdatert

Hold deg oppdatert

Her finner du en oversikt over noen av de mest aktuelle arrangementene og møteplassene for kunst- og kulturformidling til barn og unge. Følg også med i vår kalenderoversikt på www.kulturtanken.no

Logo forfattersenrtrum.png

Norsk Forfattersentrums informasjonsmøte om Kulturtanken og DKS ble avholdt på Litteraturhuset i Oslo onsdag 23. august.
Her kan du se opptak fra kveldens innlegg, spørsmål og diskusjoner.

 

Staselig og spennende nominasjon
Litteraturprodusent i Den kulturelle skolesekken i Akershus, Eldrid Johansen, er en av fem nominerte til bokhandlerkjeden ARKs barnebokpris 2017. Hennes bok Faraos forbannelse er en av de utvalgte bøkene hele ti tusen barn rundt om i Norge skal kåre til Norges beste barnebok. - Fantastisk stas og en stor ære å bli nominert, sier Johansen.
Gratulerer med nominasjon, og lykke til!

 

logo appelsinia.png

En god måte å ta vare på vår litterære arv på er å formidle ny norsk litteratur og holde den levende gjennom inspirerende møter mellom leser og forfatter. På Appelsinia litteraturfestival får barn og unge oppleve de gode historiene; de som beveger, de som smeller, de som velter og de som bare er, og de som varer lenge.

Festivalen er initiert og programmert av StøpeSkien i samarbeid med Skien bibliotek, Utviklingsstab kultur, Kultur&Fritid og Litteraturhuset i Skien. Appelsina litteraturfestival er støttet av DKS Telemark, Telemark fylkeskommune og Kulturrådet.

Når: 5. - 9. september 2017
Hvor: Skien
Mer informasjon om Appelsinia her

 
Foto: Dansegruppa Aladdin'Squad under UKM 2017. Foto: Martha Linnea Pukallus

Foto: Dansegruppa Aladdin'Squad under UKM 2017. Foto: Martha Linnea Pukallus

Felles barn, felles ansvar
"Felles barn, felles ansvar" er namnet på konferansen og møteplassen for alle som arbeider med kulturformidling til barn og unge. Tema i år: Rikskonsertane og DKS er slått saman til Kulturtanken. Kva betyr det for oss? Korleis løfte i lag og få til gode satsingar og prosjekt i kommunane?

Logo_Felles_barn__uten_skrift_sml.jpg

Du møter mellom anna Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskuleråd, Torstein Siegel, UKM Norge, Lin Marie Holvik, Kulturtanken, og unge utøvarar frå UKM og kulturskular.

Når: 14. - 15. september 2017
Kor: Scandic Sunnfjord Hotel & Spa
Program og påmelding her

 
LIAF.jpg

LIAF - Lofoten International Arts Festival setter samtidskunst til barn og unge på agendaen, og inviterer til seminar om temaet "Å gjøre samtidskunst tilgjengelig for barn og unge". Kulturtanken deltar i paneldebatten denne dagen.

Når: 15. september 2017
Hvor: Festiviteten i Henningsvær

Se seminarprogrammet til LIAF her.

 
Myke øyne  /  Soft eyes  av Artillleriet, er en av forestillingene som vil bli vist under Sand-festivalen. Foto: Scenekunst Østfold

Myke øyne / Soft eyes av Artillleriet, er en av forestillingene som vil bli vist under Sand-festivalen. Foto: Scenekunst Østfold

Sand internasjonale scenekunstfestival for barn og unge går av stabelen for 13. gang. I år er temaet "På flukt". SAND-festivalen er en undersøkende og utforskende festival, og har som ambisjon "å vise noe av den mest interessante, nyskapende og engasjerende scenekunsten som lages for barne- og ungdomspublikummet", heter det på festivalens nettsider.

Når: 12. - 13. september 2017
Hvor: Kristiansand
 

Marked for musikk.PNG

Marked for musikk
Er du på jakt etter gode musikkproduksjoner for barn og unge, og ønsker å treffe andre som jobber med det samme? Ta turen til Larvik i oktober!

Når: 24. - 26. oktober 2017
Hvor: Larvik
Program og påmelding her

 
Bilde fra forestillingen  Tornerose sov i hundre år – minst!  Foto: Gisle Bjørneby

Bilde fra forestillingen Tornerose sov i hundre år – minst!
Foto: Gisle Bjørneby

SHOWBOX
Det er også 13. gang Scenekunstbruket arrangererfestivalen Showbox, en scenekunstfestival med fokus på barn og unge. I løpet av festivalens fem dager samles publikum, barn og unge, fagfolk, arrangører, scenekunstnere og andre interesserte i scenekunst til å se et mangfold av forestillinger, delta i samtaler og diskusjoner og få faglig input.
Se programmet for full oversikt.

Når: 27. november - 2. desember 2017
Hvor: Black Box og flere ulike arenaer i Oslo

 

TOPPBILDET:
Tornerose, Teater Innlandet, 2017.
Av Jammy Voo Theatre i samarbeid med Rhum and Clay.
Foto: Gisle Bjørneby

Godt nytt skuleår!

Godt nytt skuleår!

Kulturtanken har fått et godt råd

Kulturtanken har fått et godt råd