Nye navn til Kulturtanken

Nye navn til Kulturtanken

Kulturtanken er etaten med ansvar for Den kulturelle skolesekken (DKS) på nasjonalt nivå. I sommer søkte vi etter kompetanse som skal styrke virksomheten for veien videre, og nå er de nye navnene klare.

Kulturtankens avdelinger kunst, kultur og skole og forskning og utvikling styrkes med kompetanse fra norsk kunst-, kultur- og formidlingssektor. I tillegg styrkes etaten med kompetanse innen sosiale medier, organisasjon og forvaltning. Her er oversikt over Kulturtankens nye ansatte:

Fagansvarlig film:
Iram Haq - filmskaper, skuespiller og sanger. Aktuell med filmen «Hva vil folk si», der hun har regi og manus. Haq er utdannet art director fra Westerdals reklameskole.

Fagansvarlig scenekunst:
Harry Guttormsen - regissør, dramaturg og oversetter, med blant annet bakgrunn fra Kunsthøyskolen i Oslo, der han ledet fakultetet for scenekunst, og Norsk Filminstitutt, der han var langfilmkonsulent. Regiutdanning fra Statens teaterhøyskole

Fagansvarlig visuell kunst:
Kyrre Bjørkås - billedkunstner og musiker. Har arbeidet i krysningspunktene mellom lyd, kunst og scenografi, og produsert for institusjoner som Astrup Fearnley, Beijing-biennalen, Festspillene i Bergen, Nasjonalteatret og Festspillene i Salzburg. Bjørkås er utdannet billedkunstner ved Statens kunstakademi.

Tre seniorrådgivere FoU:
Ragnhild Tronstad: Forsker, teater- og medieviter. Kommer fra stillingen som seniorrådgiver ved Høyskolen i Oslo og Akershus ved fakultet for teknologi, kunst og design. Har doktorgrad i medievitenskap og estetikk fra Universitetet i Oslo

Charlotte Blanche Myrvold: Har erfaring med formidling av visuell kunst og teater for barn og ungdom. Myrvold tok sin doktorgrad ved Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo, avdeling for landskap og urbanisme.

Gustav Jørgen Pedersen: Musiker og bakgrunn fra kunstformidling.  Har doktorgrad i kunsthistorie og filosofi ved Universitetet i Oslo.

Ansvarlig for sosiale medier (ettårig prosjektstilling): Åse Kathrin Vuolab

HR-rådgiver: Johanne Hertzberg Kokkersvold

Rådgiver – saksbehandler offentlig forvaltning (jurist): Marianne Randen

Rådgiver - statistikk og analyse: Mohammad Hamza Raja

Filmtilskudd klart

Filmtilskudd klart

Undervisningsopplegget til TV-aksjonen er klart

Undervisningsopplegget til TV-aksjonen er klart