Apper og spill for smarttelefon – Petr Svarovsky

Apper og spill for smarttelefon – Petr Svarovsky

Eventet strømmes direkte fra klokken 12.00 her.
Send inn dine spørsmål til spørsmålrunden mot slutten: stahl@kulturtanken.no

Fredag 6.april har Kulturtanken gleden av å invitere til faglig påfyll i lunsjen. I vår seminarrekke om bruk av nye teknologier, er det denne gangen smarttelefonen som skal på radaren. Medietilsynet tallfester at 81% av norske barn mellom 9 og 11 år har en smarttelefon og vi vet at mye tid går med foran skjermen. Men kan smarttelefoner også være utgangspunkt for kunsterfaringer? I så fall, hvordan arter egentlig en kunsterfaring på smarttelefon seg? Hva er spesielt ved dette mediet og hvordan kan vi bruke det i kunstformidling til barn og unge?

Disse spørsmålene og mer vil være på agendaen når kunstner Petr Svarovsky gjester Kulturtanken og legger frem sin feltrapport «Art experience in apps and games for mobile medias». I møtet mellom kunst og teknologi oppstår nye muligheter, og Svarovsky vil gi innsikter og eksempler på hvordan smarttelefoner gjennom interaktiv lek gir barn mulighet til å oppøve et kritisk blikk.

Petr Svarovsky (født i 1962 i Mlada Boleslav, Tsjekkoslovakia) er en internasjonalt anerkjent kunstner som bor og arbeider i Oslo. Han startet sin kunstkarriere på 90-tallet som en av grunnleggerne av ‘Silver’, en samhandlingsplattform for ‘new media art.’ Han har arbeidet med interaktive lydinstallasjoner, avansert VR og undersøkt internett og mobiltelefoner som kunstmedium. I 2012 grunnla han Carrot Pop, et selskap som er blitt kjent for ‘mixed reality’ apper for mobil. Blant disse er den verdenskjente S.M.T.H. (Send me to heaven) og #1 i App Store - game FoldSwallow.

Foredraget strømmes live og du er vel møtt enten du vil følge med på avstand via skjerm eller har anledning til å komme til våre lokaler i Nydalen.

Formålet med seminarrekken er å ta opp temaer som påvirker og endrer barns og unges opplevelser av kunst og kultur. Seminarene ledes av de fremste forskerne og kunstnere på feltet. Deres bidrag og feltstudier samles og utgis som forskningsrapporter i Kulturtankens publikasjonskanaler og hjemmesider.

Når: Fredag 6.april kl. 12:00-13:00
Sted: Kulturtanken, Gullhaug torg 2, 6. etasje
Påmelding til Cbm@kulturtanken.no innen onsdag 4. april.
NB! Begrenset antall plasser, først til mølla gjelder.

Nasjonens stemmer i Den kulturelle skolesekken

Nasjonens stemmer i Den kulturelle skolesekken

Vi åpner dører til kunsten og fremtiden

Vi åpner dører til kunsten og fremtiden