Kulturpenger fra EU til norsk scenekunst og det unge publikumet

Kulturpenger fra EU til norsk scenekunst og det unge publikumet

Daglig leder i Norsk Scenekunstbruk Ådne Sekkelsten er både stolt og begeistret over at begge EU-prosjektene de har arbeidet med de to siste årene, nå får en tre-årig forlengelse. Creative Europe ga begge prosjektene høy score.

- Dette er viktig for Scenekunstbruket og anerkjenner det arbeidet vi gjør både for scenekunstnerne og det unge publikummet. Det gir oss en fantastisk mulighet. De neste tre årene skal vi utvide vårt internasjonale nettverk, og - sammen med scenekunstnere og ungdom fra Norge og de andre partnerlandene - arbeide for økt kvalitet, kunstnerisk utvikling og bidra til en dypere og bredere forståelse av scenekunstens plass og rolle i barnas og ungdommens liv. Og ikke minst snakke om hvordan vi kan bidra til at det skapes scenekunst som barn og ungdom tar på alvor, og berører dem som hele mennesker.

"EU-prosjektene PUSH+ og TEEN2 engasjerer hele spektret av scenekunsten. Fra å gi kunstnere mulighet til å utvikle nye ideer som tar tak i samtidens og kunstens forhold til barn og unge, til direkte å involvere ungdom i diskusjon og samtale rundt scenekunst – disse prosjektene engasjerer bredt", skriver Scenekunstbruket i en pressemelding.

Om prosjektene:

PUSH+ inviterer kunstnere til å jobbe rundt tre tema
I PUSH+ får flere norske scenekunstnere mulighet til å delta på workshops, få residentopphold og samarbeide med andre kunstnere fra Europa og Thailand rundt temaene Home, Failure og Different Bodies. Målet er å bidra til produksjonen av mer god scenekunst for det unge publikumet. Les mer

TEEN2 setter ungdom og teaterledere i team
TEEN2 tar sikte på å skape et konkret og aktivt forhold mellom kunstneriske ledere og ungdomspublikumet i et kurator-team, med fokus på samtale, kritikk og engasjement. På denne måten ønsker vi å utvikle en bærekraftig og inkluderende metode for publikumsengasjement. Les mer-

Migrasjonslab i Dublin med Childrens Council. Foto Geraldine Heaney

Migrasjonslab i Dublin med Childrens Council. Foto Geraldine Heaney

 

Om Norsk Scenekunstbruk:
Norsk Scenekunstbruk er den største, landsdekkende formidleren av scenekunst for en ung målgruppe i Norge. Vi sørger for at barn og unge i hele Norge, uavhengig av bakgrunn og bosted, får oppleve profesjonell scenekunst. Hvert år arrangerer vi festivalen Showbox i Oslo, med forestillinger for det unge publikummet, samt et bredt fagprogram. Festivalen arrangeres for 14. gang i år.

Toppbilde:
fra T.E.E.N-seminar på Showbox 2017 med Nora Heyerdahl som snakker. Foto: Lars Opstad/Kulturtanken.

 

 

Videresender «drømmepasningen»

Videresender «drømmepasningen»

Snart frist for utøvere

Snart frist for utøvere