DKS, uansett hvor du bor

DKS, uansett hvor du bor

I disse dager er det skolestart over hele landet. Små og store, ferske og erfarne elever inntar skolene. De skal få nye plasser og nye timeplaner. Noen har ny skolesekk på. Men en skolesekk er ny for alle: Den kulturelle skolesekken fylles i disse dager opp med nye kunst- og kulturopplevelser for alle elever i hele landet. Uansett hvor de bor. For noen elever er møtene med DKS de eneste kulturopplevelsene de får.

Vi ble med på tre DKS-besøk, på tre skoler på like mange dager - i Troms og Finnmark. En stor opplevelse for både utøvere, elever og ikke minst Kulturtankens utsendte.

 

Trommevirvler og torsketunger

Hasvik kommune på Sørøya i Finnmark. Trommeslager Andreas Bratlie ble like godt invitert ut på sjøen og inn i fiskefabrikken der konsertpublikummet fra ungdomsskolen villig lærte bort hvordan man skjærer torsketunger.

 

Videresender «drømmepasninger»

Norsk-indiske Romeo Gill var en lovende fotballspiller i ungdommen. Men når han snakker om «drømmepasninger» sikter han utover fotballbanen. Forfatteren vil at ungdommen skal se hvilke gavepakker de får i fanget av sine egne støttespillere. Det gjelder bare å gripe mulighetene.

 

Komposisjon og urpremiere

- Det klør i fingrene og alle har lyst til å slå på disse rare instrumentene, og de ser at de lett kan lage sånne instrumenter hjemme eller i sløydsalen på skolen!
Lydløft heter musikkverkstedet der elever skal komponere musikk på kort tid før det blir urpremiere for resten av skolen.

Nye fagansvarlige i Kulturtanken

Nye fagansvarlige i Kulturtanken

Råd fra samiske produsenter, del 1

Råd fra samiske produsenter, del 1