Lunsjseminar: YouTube - lek, estetikk og dannelse

Lunsjseminar: YouTube - lek, estetikk og dannelse

YouTube har blitt mange barns foretrukne medieplattform. Omkring 70% av danske barn i alderen 7-12 år er på YouTube hver dag. Mange foreldre lurer nok på hva som er så fascinerende ved å se andre barn og unge spille spill, sminke seg eller åpne esker med leker. Men YouTube er mer enn tom underholdning, og sett fra barnas eget perspektiv, gir plattformen adgang til å dyrke interesser, til å bli underholdt og til å fordype seg i estetiske uttrykk som voksne kan ha vanskelig med å forstå.
I sitt foredrag vil Stine Liv Johansen, som forsker i barns mediebruk ved Aarhus Universitet, gi eksempler på hvordan YouTube fungerer som en del av barns lekekultur – og kanskje som en del av deres dannelse som kritiske og kreative mediebrukere.

Stine Liv Johansen, f. 1974, er lektor, ph.d. på "Center for Børns Litteratur og Medier" ved Aarhus Universitet. Hun har gjennom snart 20 år forsket på små og større barns bruk av medier i hverdagslivet, og er forfatter av en rekke artikler og bøker om emnet. Stine Liv Johansen er dessuten medlem av det danske Medierådet for Børn og Unge.

I dette magasinet kan du lese en artikkel Stine Liv Johansen har skrevet i samarbeid med Nina Christensen: Forskning i børns litteratur og medier har traditionelt været adskilt. I vores aktuelle forskningsprojekter møder vi to piger født med næsten to hundrede års mellemrum, der med deres mediebrug peger på, at skærmen og det skrevne ord på papiret har mere til fælles, end vi tror.

Les artikkelen HER.

Barn og unges stemmer skal med!

Barn og unges stemmer skal med!

Fremmed i Akershus

Fremmed i Akershus