Det ikke styrte

Det ikke styrte

For tiende året på rad arrangerer Nasjonalmuseet seminar om formidling av kunst. I år er seminaret - med undertittel Det ikke styrte - om kunst, uforutsigbarhet og formidling i 2019, et samarbeid mellom KORO, Kunstnernes Hus, Kulturtanken og Nasjonalmuseet.

- Våre institusjoner har alle ulike formidlingssituasjoner, men oppdraget er det samme - å nå ut med kunst. Ved å slå kreftene samme håper vi å oppnå en videre horisont for seminaret og å nå ut til enda flere, sier Per Odd Bakke, spesialrådgiver i Nasjonalmuseets avdeling for formidling og publikum.

Formidlingsseminaret samler formidlere, museums- og galleriledere, kuratorer, kunstnere og produsenter fra hele Norge. Årets seminar ser på prosjekter og kunstverk der formidling og verk er ett og det samme, eller ikke kan tenkes uavhengig av hverandre.

- Kunstfeltet utfordrer stadig seg selv og samtiden, og nye formidlingsformer utvikles på løpende bånd. Vi som sitter i institusjonene som forvalter store nasjonale oppdrag må åpne formidlingsflatene for den nye kunsten, men uten å slipe ned den potente uforutsigbarheten den bærer på, sier Kyrre Bjørkås, som er fagansvarlig for visuell kunst i Kulturtanken.

Han viser til sin kollega i Kulturtanken, Charlotte Blanche Myrvold, og hennes makker Gerd Elise Mørland som har redigert en den aktuelle antologi “Kunstformidling fra verk til betrakter” .

- Dette er en fabelaktig tekstsamling der de tar til orde for en ny samtale om formidlingsbegrepet. Det er kjærkomment, og noe vi vil løfte i seminarets program, som jeg mener har blitt fantastisk samling av kunstnere og tenkere fra inn og utland, avslutter Bjørkås.

Disse er så langt bekreftet til seminaret:
Kathryn Potts (Whitney Museum of American Art, NY), Sisters Academy (DK), Merete Jonvik & Hans Edward Hammonds (N), Fadlabi (N), Daniel Wetzel / Rimini Protokoll (D), Jennie Bringaker (N), Joar Nango (N), Oslo Kunsthall (N), Bob+Roberta Smith (GB), Rachel Ara (Artist-in-recidence V&A, London), Kiyoshi Yamamoto (N), Sebastian Kjølaas & Siri Hjort (N), Charlotte Blanche Myrvold (N), Bjørn Hatterud (N), Boel Christensen-Scheel (N), Hai Nguyen Dinh (N), Ragnhild Tronstad (N), Nicolas Gjefle (N), 1857 (N), med flere...

Hva: Formidlingsseminaret 2019
Når: 2. – 3. mai 2019
Hvor: @Kulturtanken (Gullhaug Torg 2b, Nydalen) og @Kunstnernes Hus (Wergelandsveien 17)
Påmelding her

Endeling program kommer

Bilder: fra v. Kyrre Bjørkås (Kulturtanken) og Per Odd Bakke (Nasjonalmuseet)

Kulturtankens årsrapport 2018

Kulturtankens årsrapport 2018

Fra papp og teip til VR: et monster blir til

Fra papp og teip til VR: et monster blir til