Hva skjer?

Hva skjer?

Det skjer mye som er aktuelt for alle som jobber i og med DKS, og kunst og kultur til barn og unge. Her er noen dater det er verdt å holde av:


3. -7. juni:
Oslo Pix Ung
(Oslo)
Samtidig som den tredje utgaven av Oslo Pix går av stabelen i juni ser også et nytt prosjekt dagens lys, nemlig den splitter nye skolefilmfestivalen Oslo Pix Ung! Gjennom Den kulturelle skolesekken i Oslo inviteres niendeklassinger til en hel dag med filmfestivalopplevelser på nye Vega Scene og omkringliggende kulturarenaer som DogA, Melahuset og Ingensteds. Tilbudet gis i år til halvparten av Oslos niendeklasser før hele 9. trinn inkluderes fra og med 2020. 
https://oslopix.no/no/Skole/Oslo_Pix_Ung_.html


13. juni
:
Film i Den kulturelle skolesekken på Kortfilmfestivalen (Grimstad)
- Et møte mellom filmskapere og DKS-produsenter

Den kulturelle skolesekken i Akershus, Buskerud og Østfold fylke inviterer filmskapere og DKS-produsenter til et åpent møte i Grimstad kulturhus under Kortfilmfestivalen 2019. Målet med møtet er å gjøre DKS-ordningen bedre kjent, og skape en arena for filmskapere og DKS-produsenter. Ingen påmelding.
Program, se her


24. - 28. juni:
UKM Landsfestival
(Stjørdal)
«UKM skal stimulere og synliggjøre ungdommens kulturelle aktivitet – lokalt, regionalt og nasjonalt. UKM skal være et landsomfattende arrangement – åpent for all ungdom». 2019-utgaven av landsfestivalen arrangeres i Stjørdal. Kulturtanken (BUSK) skal være tilstde for å samle unges innspill til den kommende Barne og ungdomskulturmeldingen.

14.- 16. august:
Arendalsuka Ung
(Arendal)
onsdag: Ung megafon - kulturpolitisk debatt med ungdom og kulturministeren
fredag: Kulturtanker - arrangement i regi av Kulturtanken, for og med ungdom.
Se hele programmet her


28. - 30. august:
Arts in Education
(Oslo)
- Building Partnerships with Artists, Schools, Young People and Communities
Kulturtanken – Arts for Young Audiences Norway and OsloMet – Oslo Metropolitan University invite you to an interdisciplinary conference with focus on young people's experiences with art in school.
Sted: Oslo Met
Program og påmelding her


2. september:

Åpning av den nye DKS-portalen
Kulturtanken smaler DKS når den nye portalen for innmelding åpner 2. september. Fra denne dagen kan utøvere legge inn forslag til produskjoner i den nye nasjonale portalen, som også skal være et administrasjonssystem. Les mer her


9. - 10. september:
Kurs for litteraturansvarlige i Den kulturelle skolesekken. (Oslo)
I regi av Norsk Barnebok institutt og Kulturtanken.
Når: Mandag 9. september kl. 10 – 16, tirsdag 10. september kl. 9 - 15
Hvor: Kulturtanken, Nydalen, Oslo
Kursholdere: Anne Skaret, Hilde Hagerup og Kristin Ørjasæter fra Norsk barnebokinstitutt
Pris: 1500,-
Mer informasjon og Påmelding: Innen 26.juni til kst@kulturtanken.no


11.-12. september
:
Spor - Arena Kulturarv (Stiklestad)
Kulturarv i Den kulturelle skolesekken – hva er det? Hvorfor skal elevene ha det? Hvem er vi som har ansvaret for dette fagfeltet? Hva styrer vi etter? Og hvem samarbeider vi med? Disse spørsmålene står i sentrum når vi inviterer til første utgave av SPOR - arena for kulturarv i DKS, som går av stabelen på Stiklestad 11.-12. september 2019. Årets tema er "kulturarv i bevegelse".

Program og påmeliding her

18. – 20. september:
ØYE PÅ
(Svolvær)
Dette er den første møteplassen for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken (DKS), under Lofoten International Art Festival (LIAF) i Svolvær. ØYEPÅ er en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i DKS; produsenter, kunstnere, formidlere, fagkoordinatorer, lærere og elever.
Påmelding og program

Toppbilde: Windmill prop for Wind Theatre av Futurefarmers (Liaf 2019 /ØYEPÅ)

Film på timeplanen

Film på timeplanen

Høringssvar på nytt læreplanverk

Høringssvar på nytt læreplanverk