Med kulturdebatt og festforestilling til Arendalsuka Ung!

Med kulturdebatt og festforestilling til Arendalsuka Ung!

I år kommer Kulturtanken til Arendalsuka med to arrangement. Med bakgrunn i den nært forestående kulturmeldingen for barn og unge, inviterer vi til debatt hvor vi får høre fire ungdommer snakke om kultur og hva som er viktig for dem, sammen med kulturminister Trine Skei Grande. Blant ungdommene finner vi Hanna Huseklepp (UoF) fra Ungdomsrådet. Debattleder er Torkel Øien fra KS/Norsk kulturskoleråd, og arrangeres i samarbeid med Arendalsuka Ung, Norsk kulturskoleråd, Ung kultur møtes (UKM), Kommunenes sentralforbund (KS).

Tid: Onsdag 16 - 17
Sted: Torvscenen
Les mer her: https://arendalsuka.no/event/user-view/10763

HER KAN DU SE DEBATTEN DIREKTE, ONSDAG KL 16:00

Debatten kommer rett i etterkant av arrangementet «Ung megafon – Unge artister og kunstnere». Her presenteres aktuelle unge artister fra Unge kulturutøvere fra Agder, UKM og Kulturskolene. Uttrykkene spenner fra klassisk til rock, og fra slampoesi til heftige danserytmer. Dette er ungdommens egne ytringer fra scenen, med deres eget kulturuttrykk. Kunstnerne på scenen vil også løfte frem sine synspunkter på dagens ungdomskultur og hva de ser på som viktig med kulturtilbud i sin hverdag.

Tid: Onsdag 15 - 16
Sted: Torvscenen
Les mer her: https://arendalsuka.no/event/user-view/10762

Lyden av Norges fremtid
I forbindelse med den kommende barne- og ungdomskulturmeldingen, inviterer vi til festforestillingen "Kulturtanker - lyden av Norges fremtid" under Arendalsuka.

Kulturtanken har denne våren og sommeren hentet inn barn og unges synspunkter på og opplevelser av kunst og kultur. Dette er et oppdrag fra Kulturdepartementet, knyttet til den kommende barne- og ungdomskulturmeldingen (2020).

I samarbeid med Norsk kulturskoleråd, Ung kultur møtes (UKM) Kommunenes sentralforbund (KS) og Arendalsuka Ung, inviterer vi nå  barn og unge til scene og sal i Arendal Kulturhus.

«Kulturtanker» er en festforestilling for og med barn og unge. Vi har blant annet invitert musikere, dansere fra Ungdomskompaniet, en forfatter og en skuespiller som har vunnet Drømmestipendet, og bedt dem vise hva de er opptatt av.

Vi får også møte et av Norges fremste musikktalenter, 10-åringen Florian Rademacher Krogsæter, som får de utroligste ting ut av instrumentet. Og det stopper ikke der: Vi får oppleve bandet 9 grader nord på scenen, som er i ferd med å gjøre stor suksess.

Bandet 9 grader nord spiller på festforestillingen Kulturtanker - lyden av Norges fremtid

Bandet 9 grader nord spiller på festforestillingen Kulturtanker - lyden av Norges fremtid

I tillegg til det som skjer i salen kommer Kulturtanken til å være til stede med Norges kanskje største bok. I den inviterer vi alle mellom 3 og 19 år til å skrive og tegne det de er opptatt av. Boken skal bli overlevert til kulturminister Trine Skei Grande, og er en del av arbeidet med ny kulturmelding for barn og unge.

Kom og hør lyden av Norges fremtid!

Tid: fredag kl. 13:00- 14:00
Sted: Arendal Kulturhus

På grunn av plassbegrensning og logistikk, må man forhåndspåmelde seg pr. e-post til maria.moksness@arendalsuka.no. De som får plass på arrangementet, mottar en bekreftelse på dette som svar på sin e-post med påmelding.

 

BAFTA-prisvinner til Spilltanken

BAFTA-prisvinner til Spilltanken

– Viktig å spre samisk kunst og kultur

– Viktig å spre samisk kunst og kultur