«Spillerom» - strategi for dataspill

«Spillerom» - strategi for dataspill

I dag la kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande frem “Spillerom”, Norges første strategi for dataspill. Den skal løfte dataspill som selvstendig kulturuttrykk, kunstform, næring og fritidsaktivitet. Strategien skal gjelde fra 2020-2022.

Med strategien ønsker regjeringen ikke bare å løfte gaming-kulturen men også å utvikle norsk næringsliv slik at vi får en spillbransje som kan hevde seg internasjonalt, skriver Kulturdepartemenet i en pressemelding, der kulturministeren sier følgende:

– Dette har jeg gledet meg til. Mitt ønske er at alle som har en nysgjerrig og leken spiller eller spillutvikler i magen skal ha spillerom til å utvikle seg, teste egne grenser og få utløp for sin kreativitet. Skaperkraften må frem, og den skal vi få frem med denne strategien, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Det er satt fire hovedmål for dataspillpolitikken:

  • Et variert tilbud av norske dataspill av høy kvalitet

  • En profesjonell og mangfoldig dataspillbransje

  • Gjennomslagskraft for norske dataspill

  • En inkluderende og tilgjengelig dataspillkultur

Kulturtanken har bistått Kulturdepartementet i arbeidet med å utvikle dataspillstrategien sammen med Medietilsynet og Norsk filminstitutt.

Thomas Grønvol fra Kulturtanken, har deltatt i arbeidet med “Spillerom”, her sammen med direktør Lin Marie Holvik, Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og spillpedagog Aleksander Isaksen Husøy.

Thomas Grønvol fra Kulturtanken, har deltatt i arbeidet med “Spillerom”, her sammen med direktør Lin Marie Holvik, Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og spillpedagog Aleksander Isaksen Husøy.

Kultitanken har også tatt initiativ til konferansen “Spilltanken” som skal se nærmere på hvordan dataspill som kulturuttrykk kan se ut i Den kulturelle skolesekken.
Konferansen går av stabelen 17. september på Riksscenen
Les mer

Last ned og les dataspillstrategien her.

Foto toppbilde: Kulturdepartementet

Spor av en ny årlig DKS-arena?

Spor av en ny årlig DKS-arena?

Vil samle DKS-ordningen!

Vil samle DKS-ordningen!