Ny rammeavtale for Den kulturelle skolesekken

Ny rammeavtale for Den kulturelle skolesekken

Kommunesektorens organisasjon (KS) og Musikernes fellesorganisasjon (MFO) har inngått en rammeavtale om vilkår for oppdragstakere i Den kulturelle skolesekken (DKS). KS anbefaler medlemmene å vedta avtalen.

- Vi er glad for at partene har blitt enige om en rammeavtale som gir forutsigbare vilkår både for fylkeskommunen og kommunen som oppdragsgiver og for kunstneren som oppdragstaker, sier direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø i KS sin pressemelding om saken.

Spesialrådgiver Karsten Kragh Langfeldt i KS og Hans Ole Rian i MFO signerer en avtale
Spesialrådgiver Karsten Kragh Langfeldt i KS og Hans Ole Rian i MFO signerte rammeavtalen på vegne av partene. KS anbefaler medlemmene å vedta avtalen med MFO og legge den til grunn når de skal inngå de individuelle oppdragsavtalene i DKS. Foto: KS

Ikke en tariffavtale

Rammeavtalen er ikke en tariffavtale. KS anbefaler derfor medlemmene å vedta avtalen og legge den til grunn når de skal inngå de individuelle oppdragsavtalene i DKS.

Rammeavtalen regulerer blant annet:

  • de økonomiske vilkårene for kunstnere som oppdragstakere
  • rammer for oppdraget
  • oppdragsgiver og oppdragstakers plikter
  • immaterielle rettigheter

Som beslutningsgrunnlag for fylkeskommunen/kommunen vil medlemmene om kort tid motta A-rundskriv 2/2018, med en nærmere beskrivelse av de ulike delene i rammeavtalen.

Med forbehold om Musikernes fellesorganisasjons (MFO) vedtakelse av avtalen, gjelder den fra 1. august 2018.

Godt jobbet! 

- Gratulerer til partene, dette er strålende nyheter og veldig godt jobbet! Vi håper at dette vil gi gode og forutsigbare arbeidsvilkår for utøverne i Den kulturelle skolesekken, og at alle KS-medlemmer slutter seg til avtalen som anbefalt. Kulturtanken har vært med på initiativet og gitt sin støtte til dette arbeidet fullt ut fra første dag. Som nasjonal fagetat for DKS er vi svært glade for at denne milepælen i ordningen er nådd, sier Kulturtanken-direktør Lin Holvik.

Les også uttalelser fra forhnlingspartner MFO her i MusikkKultur