Cezinando på scenen

Plass i Cezinandos palass

Jeg håper du har plass, jeg håper du har plass

Jeg kommer helt alene og ikke med noe lass

Foto: Lars Opstad

Det er allsang på Union Scene, og en lang tynn ung mann i fargerike løse klær beverger seg mykt rundt på scenen i farget lys fra hele regnbuens spekter. Det er konsert med en av dagens heteste navn fra norsk musikkliv. Og mange fikk  plass i hans palass, når Cezinandio denne uke spilte dagkonserter for 2000 elever fra videregående skoler i Buskerud fylke, i regi av Den kulturelle skolesekken.

-Teksten hans er veldig fine og de har så bra budskap!

Cezinando rekker ut hånden til publikum
Cezinando hadde nærkontakt med publikum på Union Scene. Foto Lars Opstad

Det sier en gjeng ivrige og småsvette jenter fra Åssiden Videregående i Drammen,  som har stått på første rad og sunget med på alle sangene til en av sine favorittartister.

- Også er han digg å se på når han danser, han er et utrolig vakkert menneske! Han byr på seg selv, og skiller seg ut fra alle andre, sier Ylva Norman Risvik (15), en av jentene som fikk nærkontakt med artisten, fra første rad.

-Det så ut som han gikk med pysjamas, liksom, det var dritkult.

Jentene er superfornøyde med konserten. Eneste innvending er at den var litt kort.

- Vi er så veldig takknemlige for at vi fikk dette her sier de, og i samme øyeblikk kommer Kristoffer Cezinando Karlsen, som er hans fulle navn, ut igjen fra backstage på Union Scene for å hilse på den ivrigste fansen som står igjen i konsertlokalet. Nå er det ikke autografer som skal skrives, men klemmer som deles ut bilder som skal tas!

Cezinando med fans

Fans av Cezinando smiler til kameraet

Helene Schønemann Haug (15) er en av jentene som fikke en minneverdig formiddag. Ikke bare fikk hun lov å inntrodusere artisten fra scenen, etterpå fikk hun både klem og bilde.

- Alle i klassen har gått og gleda seg, inkludert meg, sier hun, og forteller at hun varmet opp med å høre på alle sangene fra Cezinandos siste album kvelden før.

- Cezinando er jo veldig kjent blant vår aldersgruppe, og mange kan sangene hans, så det gjør det jo ekstra stas! Det var kjempegøy, han er utrolig flink. Han lager veldig kult sceneshow, det så ut som det var mange som koste seg.

Det er ikke hver dag elever i norsk skole får et tilbud om en konsert med en artist som til de grader treffer på aktualitet og popularitet hos målgruppa. I alt fikk 2000 elever fra videregående skole i Buskerud oppleve Cezinando denne uken.  Hvordan fikk DKS i Buskerud dette til?

- Avtalen med Cezinando om DKS-turné i Buskerud ble gjort for over et år siden, forteller Jørgen Greiner, som er ansvarlig for programmeringen av musikk for videregående skole i Buskerud. Det var før Cezinandos kritikerroste album « Noen ganger og andre»  ble sluppet denne høsten og omfattende norgesturné sto for døren.

- Hvorfor booket dere Cezinando til dks-turné i første omgang?

Vi hadde i utgangspunktet et ønske om å booke en hip hop-artist, og i denne prosessen stakk Cezinando seg klart ut. Han er ung men allerede en respektert artist i det norske hip hop-miljøet. Han har en unik stemme, og tekstene treffer unge mennesker i dag.

- Hvilken verdi tror du det har å treffe med en så aktuell og populær artist for denne målgruppen?

- Vi tror det betyr mye for alle mennesker å oppleve noe i seg selv sammen med andre. Gode konserter gir slike muligheter til felles opplevelser. Samtidig må publikum være engasjerte og tilstede, og Cezinando er en artist som klarer å skape dette engasjemente. DKS skal gi elevene et mangfold av ulike opplevelser, og en konsert med en artist som Cezinando er helt klart en del av et slikt mangfold. I programmeringen har vi alltid en dialog om aktualitet og kvalitet; i dette tilfelles synes jeg vi traff på begge, sier Greiner.

I programmeringen har vi alltid en dialog om aktualitet og kvalitet; i dette tilfelles synes jeg vi traff på begge

- Det var kjempegøy å få en sånn konsert midt i skoletida. Det ble en annerledes skoledag, og jeg vil aldri glemme det, sier Helene Schønemann Haug, lykkelig eier av et bilde av Cezinando og henne selv, og et godt konsertminne fra Den kulturelle skolesekken.

OM:

Ceczinando (22) fikk P3s urørt-pris i 2016, og kunne hente hjem Spellemannprisen for beste tekstforfatter.  Sommeren 2017  ble låta hans "håper du har plass" en megahit i Norge.

Mer om Cezinando og DKS-turneen i Buskerud her