Matias Hilmar Iversen foran et skilt hvor det står Kulturtanken - Den kulturelle skolesekken Norge

Kulturtankens nye direktør

Matias Hilmar Iversen er ansatt som ny direktør i Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge (DKS).

Matias Hilmar Iversen, Kulturtankens nye direktør. Foto: Trine Ruud Grønningen

Det opplyser Kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding.

– Med Iversen får Kulturtanken en direktør med lang erfaring fra drift og forvaltning av Den kulturelle skolesekken og bred kunnskap om fagfeltet kunst og kultur for, og av og med, barn og unge, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Matias Hilmar Iversen kommer fra stillingen som enhetsleder for fagansvarlige i DKS. Han har tidligere vært seksjonssjef for produksjon i Rikskonsertene, musikkprodusent i Rikskonsertene og lærer. Iversen overtar stillingen etter Øystein Strand som har vært konstituert direktør i Kulturtanken siden 2020.

Med Iversen får Kulturtanken en direktør med lang erfaring fra drift og forvaltning av Den kulturelle skolesekken og bred kunnskap om fagfeltet kunst og kultur for, og av og med, barn og unge.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery

– Jeg gleder meg til å drive Kulturtanken videre sammen med mine svært kompetente og gode kolleger. Sammen skal vi bidra til at alle skoleelever i Norge får oppleve enda mer profesjonell kunst og kultur gjennom Den kulturelle skolesekken og gjøre DKS enda mer relevant for elever og enda bedre forankret i skolen. I tillegg til å fortsette arbeidet med DKS, ser jeg fram til å gjøre Kulturtanken til en etat som jobber for barne- og ungdomskultur i et bredere perspektiv, sier Iversen.

Matias Hilmar Iversen tiltrer stillingen 1. september 2023.

Lenke til pressemeldingen fra Kultur- og likestillingsdepartementet.