En mann og en kvinne står på en scene og smiler

Søk plass på FormidlerU 2024

Åpen invitasjon til ferske barne- og ungdomsbokforfattere: Søk om å delta på Litteraturhusets mentorprogram i litteraturformidling!

Forfatterne Ida Tufte Michelsen og Christopher Phale viste "Lær å fly!" under Komma 2023. Foto: Marte Glanville/Kulturtanken

Er du fersk barne- og ungdomsbokforfatter, enten innen skjønnlitteratur eller sakprosa?

Litteraturhuset har gått sammen med Kulturtanken, Forleggerforeningen, NFFO, Norsk Forfattersentrum, Fritt ord, NBU og Talent Norge for å skape et program der vi har invitert fire av landets mest erfarne barne- og ungdomsbokforfattere til å være mentor for ferske forfattere og hjelpe dem å bli enda bedre formidlere av bøkene sine.

Vi inviterer deg nå til å søke om plass!

FormidlerU - Litteraturhusets mentorprogram i formidling

Tidspunkt: 3. - 5. april 2024, pluss individuelt tilpassede datoer i september/oktober 2024.
Mer info om FormidlerU finner du lenger ned i saken.

Vi ønsker søkere velkommen uavhengig av målgruppe, sjanger, kjønn, målføre, etnisk bakgrunn, identitet, geografisk tilhørighet, funksjonsgrad og alder.

FormidlerU er gratis, og alle formidlinger som gjøres i forbindelse med programmet, vil honoreres etter Forfattersentrums satser. FormidlerU dekker reise og opphold for deltakere utenfor Oslo-området.

Slik søker du

Vi ber om at søkere skriver en kort søknad på rundt 200 ord og spiller inn en liten videosnutt (ca. 1–3 minutter) der du forteller:

  • Hvem du er
  • Hva du har skrevet
  • Hvorfor du vil gå på mentorprogrammet

Send søknad og film til taran@litteraturhuset.no med www.wetransfer.com eller lignende.

Søknadsfrist: 11. desember 2023

Utlysningsvideo:

Dette er FormidlerU

Litteraturhusets mentorprogram i litteraturformidling

Stiftelsen Litteraturhuset har sammen med Kulturtanken, Forleggerforeningen, NFFO, Norsk Forfattersentrum, Fritt ord og NBU fått med oss Talent Norge til å støtte talentutvikling i litteraturfeltet, og har laget et formidlings- og mentorprogram for ferske barne- og ungdomsbokforfattere. FormidlerU består av en to-dagers workshop, mentortimer med erfarne formidlere, en liten formidlingsturné m.m.

Målsetning

Vi vil styrke nye stemmer i barne- og ungdomslitteraturen og skape gode møter mellom debutantene og leserne deres. Ved å gi debutantene rom til å prøve seg som formidler i samspill med andre, og ikke minst gi dem kunnskap og verktøy til å utforske hva litteraturformidling kan være, håper vi å legge et godt grunnlag og flere bein å stå på i utviklingen av et forfatterskap.

FormidlerU er gratis for deltakere, og alle formidlinger som gjøres i regi av programmet betales etter Norsk Forfattersentrums satser. FormidlerU dekker reise og opphold for tilreisende deltakere utenfor Oslo-området.