Skip to main content
Øyepå - logo og grafikk

Øyepå

Alt om det viktigste møtestedet for visuell kunst i DKS.

Øyepå er en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i DKS; produsenter, kunstnere, formidlere, fagkoordinatorer, lærere og elever.   

Med Øyepå ønsker vi å skape en arena hvor kunstnere, formidlere, kunstinstitusjoner og DKS-ansatte kan kan diskutere visuell kunst i DKS. Vi ønsker at diskusjonene skal bidra til refleksjon, øke mangfoldet og skape inspirasjon til nye og gode DKS-produksjoner. Hvert år knytter møteplassen seg til en fagsterk kunstfestival.

Visningsarenaen er et samarbeid mellom DKS Nordland, DKS Oslo, DKS Viken, Nordnorsk kunstnersenter, Nasjonalmuseet og Kulturtanken.

Øyepå ble etablert i 2019 med Øyepå LIAF (Lofoten International Art Festival). I 2020 ble Øyepå digitalt gjennomført som strømmeseminar, og i 2021 knyttet vi oss til Momentum 11 – House of Commons på Jeløya i Moss. I 2022 dro vi tilbake til Lofoten som en del av LIAF 2022. Siden 2022 har Øyepå blitt utvidet med en ekstra deg for å romme DKS-LAB; den landsdekkende residency-ordningen for visuell kunst i DKS som har til hensikt å rekruttere nye kunstnerskap og nye formidlingsmetoder i DKS.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Øyepå og andre visningsarenaer i DKS rett i innboksen!

Øyepå Oslo 2023

I 2023 ble Øyepå arrangert i Oslo, 20.-22. september. Vi inviterte til presentasjoner, samtaler, kunstopplevelser og sosialt samvær på en rekke visningssteder for visuell kunst i hovedstaden.

Kurator for Øyepå 2023 var Kjersti Solbakken.

Arkiv

Jente i kunstinstallasjon.

Visuell kunst i DKS

Visuell kunst i Den kulturelle skolesekken rommer fagområdene billedkunst, arkitektur, design og kunsthåndverk.