Skip to main content
To menn snakker på en scene foran et mørklagt publikum. Bak dem er det en storskjerm med et bilde av en smilende jente som strekker en arm i været.

Arena Film

Alt om det viktigste møtestedet for film i DKS.

Karsten Meinich og Christian Lo under Arena Film 2022. Foto: Tanja Steen/Kulturtanken

Arena Film er den nasjonale visningsarenaen og møteplassen for filmfeltet i DKS.

Forløperen til visningsarenaen var Marked for film, som ble arrangert fra 2015 til 2018 av Viken filmsenter og fylkeskommunene Oppland, Østfold, Akershus og Buskerud.

Visningsarenaen ble arrangert for første gang under navnet Arena Film i 2019, og er nå et samarbeid mellom Innlandet, Buskerud, Akershus og Østfold fylkeskommuner og Kulturtanken.

Arena film skal være en visningsarena og en møteplass for programansvarlige i Den kulturelle skolesekken, formidlere, filmskapere og andre som jobber med filmformidling til målgruppen barn og unge. Over to dager presenteres det et bredt utvalg av profesjonelle filmproduksjoner og formidlingsopplegg knyttet til film og dataspill som er aktuelt for DKS kommende skoleår.

Arena Film skal stimulere og inspirere til mer dialog og samarbeid mellom aktører, og å bidra til å heve statusen for film til barn og unge. Produksjonene som presenteres på Arena film er et kuratert utvalg fra DKS-portalen samt filmfestivaler, filmdistributører, og andre prosjekter under produksjon. Programgruppa består av filmansvarlige for DKS i de involverte fylkeskommunene.

Møtestedet blir arrangert på Union Scene i Drammen.

Arena Film 2024

Arena Film 2024 arrangeres 18.-20. november.

Mer informasjon kommer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer om Arena Film og andre visningsarenaer i DKS rett i innboksen!

Arkiv

Barn ser på filmnegativer

Film i DKS

Gjennom film i Den kulturelle skolesekken skal elevene få se og oppleve filmkunst og få teoretisk og praktisk innføring i filmproduksjon.