En kvinne står på en scene foran et publikum og holder en bok. Et barn rekker hånden i været.

Appelsiniaseminaret 2024

Velkommen til inspirasjon og faglig påfyll under Appelsinia litteraturfestival.

Forfatter Pia Tveterås i møte med elever under Appelsinia litteraturfestival 2023. Foto: Trine Ruud Grønningen/Kulturtanken

Velkommen til Appelsiniaseminaret 24.- 25. september 2024!

I samarbeid med Telemark fylkesbibliotek og Appelsinia litteraturfestival inviterer vi til to dager med faglig påfyll i Skien. Her kan du få inspirasjon og lære konkrete metoder for litteraturformidling, både fra vårt eget felt, men også utenfra, med overføringsverdi til litteraturen.
Vi får høre fra nordiske foredragsholdere innen leseforskning, litteraturformidling, opplevelsesdesign og litterære museum.

Appelsinia litteraturfestival får støtte fra Kulturrådet, Skien kommune og Telemark fylke. Seminaret har fått støtte fra Nasjonalbiblioteket.

Påmelding

Påmeldingsfrist er 1. september.

Praktisk info og program

Både seminaret og Appelsinia arrangeres på Skien bibliotek.

Deltakere må selv booke hotell og overnatting. Vi har avtale med Thon Hotel Høyers om et begrenset antall rom til avtalepris. Påmeldte deltakere blir tilsendt informasjon om hvordan booke disse rommene, og de går etter førstemann til mølla-prinsippet.

Vi anbefaler å booke hotell så snart som mulig, da det har vært stor pågang på hotellene den siste tiden. Utover Thon Hotel Høyers finnes for eksempel Clarion Hotel Bryggeparken eller Henrik Hotell.

Nærmeste flyplass er Torp Sandefjord. Derfra går det shuttlebuss til Torp togstasjon, og direkte tog til Skien stasjon.

Spørsmål?
Anja.daae@skien.kommune.no
AshildNygaard.Isaksen@skien.kommune.no

Relevante artikler

En kvinne står på en scene og snakker til en gruppe barn. Ett av barna rekker opp hånden.

– Kreativitet fordrer tid og ressurser

Strategiske samarbeid, solide ressurser og en god heiagjeng: Årets runde med DKS littlab viser hvor viktig det er å løfte i flokk for å styrke litteraturen i Den kulturelle skolesekken.

Forfatter Mari Moen Holsve sitter på huk foran en pult og prater til to elever.

Ut av komfortsonen

Et trepartssamarbeid mellom elever, DKS-produsenter og forfattere har gjennom året gjort et skikkelig krafttak for litteraturen i Den kulturelle skolesekken.