Skip to main content
Charlotte Jenssen Wergeland på scenen i Festivalteltet

Komma

Alt om det viktigste møtestedet for litteratur i DKS.

Charlotte Jenssen Wergeland, litteraturprodusent i DKS Nordland, ledet tirsdagens Semikolon under Komma 2022.
Logo til

Komma er en nasjonal visningsarena for litteraturproduksjoner der forfattere og utøvere får en unik mulighet til å komme tett på produsenter i DKS, kulturarrangører og litteraturbransjen. Målet er at produksjoner som vises skal nå nye målgrupper og få oppdrag i etterkant av arrangementet.

I tillegg er visningsarenaen en årlig møteplass for DKS, arrangører, produsenter og utøvere som jobber med litteraturformidling for barn og unge. Nettverk bygges og erfaring og kompetanse utveksles.

Med Komma ønsker vi å synliggjøre god litteratur og bidra til bedre spredning, større bredde og mangfold innen Den kulturelle skolesekken og i andre sammenhenger der det er ønske og behov for god formidling av litteratur.

Deltagerne på visningsarenaen kommer fra hele Norge, og er hovedsakelig arrangører og produsenter som jobber innenfor Den kulturelle skolesekken, kulturhus, festivaler og bibliotek.

Komma er et samarbeid mellom Den kulturelle skolesekken i Innlandet, Den kulturelle skolesekken i Viken, Norsk Forfattersentrum, Norsk Litteraturfestival og Kulturtanken. Et programråd har valgt ut hvilke produksjoner som vises i programmet. Utvalget er basert på produksjoner som produsenter, forfattere og fylker har meldt inn.

Visningsarenaen ble arrangert første gang i 2018.

Komma 2024

Neste Komma blir arrangert 27. og 28. mai 2024. Mer informasjon kommer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Komma og andre visningsarenaer i DKS rett i innboksen!

Arkiv

Simon Stranger leser fra en bok på scenen.

Litteratur i DKS

Hva var den første boka noen leste for deg? Hvilken bok har endret deg og måten du tenker på? Hva er den beste boka du har lest?