En mann kledd i topplue og ullklær har på seg en gammel ryggsekk med det norske flagget i og snakker til en person som sitter blant publikum foran en scene. En dame som står på scenen ler.

Kulturarv i DKS: fagsamtaler og nettverksmøte

Velkommen til samtaler om kulturarvsfeltet i DKS!

Kulturtanken inviterer til årlige fagsamtaler med fylker, kommuner, nasjonale og regionale bransjeaktører, for å diskutere forvaltningsspørsmål knyttet til kulturarv og Den kulturelle skolesekken.

Tema 2024: Hvordan møte framtiden gjennom kulturarv?

Årets fagsamtaler torsdag 11. april vil handle om hvordan vi kan ha nytte og glede av kulturarv i en mangfoldig framtid. Kulturarv gjelder ikke bare fortiden, men kan brukes til å finne gode løsninger på utfordringer her og nå. Vi vil se på den urbane smeltedigelen der migranterfaringer er en viktig del, samt på naturen og jordbruket som ressurs og kulturell verdi. Hva skjer når ulike kulturarvtradisjoner møtes? Hvordan åpne opp for hybridformer og annen oppfinnsomhet i en verden som leter etter nye løsninger og verdier?

Noen smakebiter fra programmet:

Seniorkurator Annelise Bothner-By fra Oslo Museums avdeling Interkulturelt museum (IKM) kommer for å snakke om Kulturarv i et flerkulturelt samfunn. Hun vil vise eksempler fra museets mangfoldige praksis gjennom 30 år, og fortelle om hvordan prosjekter med barn og unge har beveget seg fra å vise fram til å vektlegge dialog.

Regissør Rebekka Nystabakk kommer for å fortelle om dokumentarfilmen SAU, som for tiden gjør stor suksess på norske kinoer. Gjennom to år har Rebekka filmet sin søster Rakel og hennes partner i oppstartfasen som sauebønder, da de forlot et urbant liv som skeive kulturarbeidere og tok over familiegården i Nordland. Rakel er komponist og har laget musikk til filmen, og hvis hun ikke er altfor gravid under fagdagen kommer hun også.

Vi vil også sette av tid til nettverksbygging og spørsmål og innspill mellom presentasjonene, for å skape møter slik at ulike aktører i feltet kan få utveksle erfaringer.

Påmelding og praktisk informasjon

Frist for påmelding: Onsdag 5. april

Dette er et fysisk arrangement, men det blir mulig å følge digitalt.
Arrangementet finner sted i Kulturtankens lokaler i Nydalen, Oslo. Adressen er Gullhaug Torg 2B.

Har du spørsmål, send dem til Oda Bhar Lurås, fagansvarlig kulturarv: obl@kulturtanken.no

Meld deg på Kulturtankens nyhetsbrev for oppdateringer om alle våre arrangementer.