SPOR – arena for kulturarv 2024

SPOR – arena for kulturarv 2024

Velkommen til den nasjonale visningsarenaen for kulturarv i DKS, 11. og 12. september.

Fra SPOR 2023. Foto: Trine Grønningen/Kulturtanken

SPOR er en årlig, nasjonal fagarena for kulturarvsfeltet i Den kulturelle skolesekken (DKS).

Her presenteres aktuelle produksjoner og vi utveksler erfaringer og møter andre som jobber i feltet.

Meld deg på Kulturtankens nyhetsbrev for oppdateringer om alle våre arrangementer.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter ligger midt i Trøndelag og har flott hotell, gode konferanserom og nydelig mat. SPOR ønsker å samle fagfolk innen kulturarvfeltet i DKS: ansvarlige i fylker og kommuner, museer og organisasjoner, samt det frie feltet. 

SPOR arrangeres av Trøndelag fylkeskommune i samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Kulturtanken og fylkeskommunene Akershus, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark.

Påmelding og praktisk informasjon

Påmeldingsfrist: 20. august 2024 

Priser

Deltakelse 11. september kr 950,-  
Deltakelse 12. september kr 950,-  
Deltakelse 11. og 12. September 1800,- 

Prisen inkluderer lunsj, pauseservering, transport til Falstad og alt av program på dagtid. 
Gilde på middelaldergården Stiklastadir 11. september kr 850,- (inkludert mat, drikke og vertskap fra året 1026) 

Overnatting

Overnatting på Scandic Stiklestad hotell eller Verdal hotell. All overnatting bestilles gjennom påmeldingslenken.

Usikker på veien til Stiklestad? 
Fly til Trondheim lufthavn Værnes. Tog til Verdal nordover tar en time. Gratis parkering på Stiklestad for de som kommer i bil. Tog fra Trondheim S tar 1 time og 40 minutter.  
Det settes opp felles buss fra Stiklestad til Verdal jernbanestasjon ved arrangementets slutt.  

Program 2024

Vi gjentar suksessen fra tidligere år med pitchekonkurranse på gode kulturarvsideer og gilde i langhuset på middelaldergården Stiklastadir! I tillegg får vi oppleve escape box, besøke Falstadsenteret og snakke om ungdom og identitet i DKS.

Programmet oppdateres fortløpende og det kan komme endringer. Følg med på denne arrangementssiden og Kulturtankens nyhetsbrev for oppdateringer.

Pitchekonkurranse 2024

Årets pitchekonkurranse arrangeres 11. september under SPOR på Stiklestad.

Dette er en flott mulighet til å prøve ut og markedsføre sin produksjonsidé! Selv om man ikke er så heldig å gå av med seieren, er det en strålende anledning til å synliggjøre seg for produsenter i DKS fra hele landet. Så her er det bare å melde seg på!

Hva er en pitchekonkurranse?

  • Fortell om din ide i 7 minutter. Deretter stiller en jury spørsmål i 5 minutter.
  • En av ideene kåres til vinner og premieres!
Vinnerne av Pitchekonkurransen 2023: Camilla Rikardsen Solheim og Audun Kvitland Røstad. Les et intervju med dem nederst på siden.

Alle kan pitche sin produksjonsidé innen kulturarv. Produksjonen kan gjerne utforske grensene for hva som er kulturarv, for eksempel ved å knytte sammen fortid og framtid på en måte som er relevant for dagens barn og unge.

Påmelding og rammer

Meld deg på her.

Søknadsfrist: 1. juni 2024.

Dette er en idépitch. Det vil si at produksjonen det søkes med ikke skal være ferdiglaget, og heller ikke kan være satt opp til bruk i skolesekken høsten 2024. Søknaden skal beskrive produksjonen. I tillegg er det viktig å definere målgruppen og tilpasninger til denne. La det gjerne framgå i søknaden om produksjonene kan besøke skolene eller er knyttet til et annet sted.

Ved spørsmål kontakt Marit Bakken:  maribak@trondelagfylke.no

Om prosessen

En forhåndsjury velger ut maks fem prosjekter som får pitche under SPOR - arena for kulturarv i DKS 11. september på Stiklestad. I forkant av pitchingen, tilbys det veiledning til dem som ønsker (dette anbefales!). Pitchingen foregår foran et publikum og en kompetent jury. Pitchen skal vare maks 7 minutter og videre får juryen 5 minutter til å stille spørsmål. Det er mulig å benytte visuelt materiale under selve pitchen.

En vinner utpekes av juryen under middagen samme kveld. Vinneren av konkurransen får kr. 50 000,- i utviklingsmidler, samt produksjonsveiledning og muligheter til å bli programmert i Den kulturelle skolesekken. 

Lær mer om SPOR

SPOR – arena for kulturarv i DKS

Alt om det viktigste møtestedet for kulturarv i DKS.