ØYEPÅ Bodø Biennale 2024

ØYEPÅ Bodø Biennale 2024

Velkommen til Bodø Biennale og den nasjonale visningsarenaen for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken.

Fra Øyepå OSLO 2023: performance v/ Pedro Gómez-Egaña. Foto: Trine Grønningen/Kulturtanken

Øyepå er en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i DKS; produsenter, kunstnere, formidlere, fagkoordinatorer, lærere og elever.   

Meld deg på Kulturtankens nyhetsbrev for oppdateringer om alle våre arrangementer.

Med Øyepå ønsker vi å skape en arena hvor DKS-ansatte og kunstnere kan diskutere visuell kunst i DKS. Vi ønsker at diskusjonene skal bidra til refleksjon, øke mangfoldet og skape inspirasjon til nye og gode DKS-produksjoner. 

Visningsarenaen er et samarbeid mellom DKS Nordland, DKS Oslo, DKS Akershus, DKS Østfold, Nasjonalmuseet og Kulturtanken.

I år blir Øyepå arrangert i Bodø som en del av Bodø Biennale, en tverrkunstnerisk biennale innen kunstsjangerne visuell kunst og dansekunst. Mer info om program og påmelding kommer.

Kurator 2024: Trygve Luktvasslimo

Trygve Luktvasslimo (f. 1978, Vefsn) er kunstner og filmskaper bosatt på Valberg i Lofoten, med en mastergrad i Fri konst fra Universitetet i Lund, Malmö konsthögskola fra 2006. 

Trygve Luktvasslimo - portrett
Trygve Luktvasslimo. Foto: Dorota Milewicz

Luktvasslimo har vært kurator og leder for flere kunstprosjekter i offentlige rom, blant annet den nye byskolen i Harstad hvor de ga ut en egen barnebok av forfatter Marte Huke om kunsten på skolen – samt et 3-årig videokunstprosjekt til den nye skolen i Valnesfjord. 

Han har vært engasjert som opponent og sensor ved Kunstakademiet i Tromsø, Filmkunstskolen i Kabelvåg og Kunstakademiet i Bergen og vært styremedlem over halvannen periode i Fond for lyd og bilde. Luktvasslimo har vært leder og nestleder for fagorganisasjonen Nordnorske bildende kunstnere. 

I 2023 var Luktvasslimo Festspillene i Nord-Norges «Festspillprofil» hvor han hadde premiere på sin første langfilm, Bitcoinbilen, som senere har gått på norske kinoer, på flere filmfestivaler og er tilgjengelig i strømmetjenesten Altibox X. Trygve har produsert seks filmer i sitt eget selskap, Lukt AS, i tillegg til en timesland fiksjonspodcast om den rabiate, nordnorske ordføreren Bente Ø. 

Om årets program - uttalelse fra kurator

Som kunstner har jeg gjennom årene vært i fri flyt på tvers sjangere og uttrykk, fra performance, skulptur og installasjon, til fiksjon i skriftlig form eller som film og musikk. Jeg har også et produsent-gen som gjør at jeg trigges av å organisere, legge overordnete strategier og detaljerte planer - og være med på å gjennomføre dem. Derfor er jeg utrolig takknemlig for å få bidra med å klekke ut innhold til ØYEPÅ Bodø Biennale 2024 hvor programgruppen og jeg deler ut tjukke, tverrfaglige fri flyt-briller når vi ser på formidling og kunstpraksiser fra nært hold, langt hold og alle mulige vinkler.

Spesielt motiverende er det å sammenfalle med Bodø Biennale, med sitt gnistrende program som ikke tar etablerte kunstuttrykk for gitt, men minner om at kunsten er på sitt beste når den er uhemmet. Jeg skal også være moderator i Bodø, så jeg gleder meg til å få personlig presentere tre dager proppfulle med input, og er kjempespent på å treffe dere alle! 

Lær mer om visningsarenaen

Øyepå - logo og grafikk

Øyepå

Alt om det viktigste møtestedet for visuell kunst i DKS.