Vår visjon er at alle barn og unge skal ha like muligheter til å oppleve, delta i og skape kunst og kultur, og arbeidet med mangfold og inkludering er essensielt for å kunne oppnå dette. Gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS), tilskuddsordninger og ulike samarbeid på fritids- og frivillighetsfeltet jobber vi for å skape et kunst- og kulturtilbud der alle kan føle seg inkludert.
Forskning og analyse er viktig for å avdekke barrierer for deltakelse, derfor skal vi stimulere til kunnskapsutvikling på området. Vi jobber også for å styrke mangfoldet av stemmer i DKS og barne- og ungdomskulturen for øvrig, med særlig fokus på minoriteter og utsatte grupper.
Prosjekter og satsinger

Treårig krafttak for mangfold
Krafttaket skal bidra til at flere barn og unge får delta i et mangfold av lokale kulturaktiviteter. Kulturtanken har fått oppgaven med å lede prosjektet, som varer fra 2024 til 2026.
Les mer om krafttaket
Nasjonal arena for Tilrettelagt
Funksjonsvariasjoner kan omfatte barn og unge i alle aldre med svært ulike og ofte spesifikke behov i møtet med DKS. Målet med arenaen er å sette fokus, dele erfaringer og inspirere til ytterligere aktivitet.
Les mer om arenaen
Mind The Gap
Et europeisk samarbeid for å styrke barn og unges kulturelle rettigheter, hvor målet er at flere barn og unge skal få oppleve kunst og kultur.
Les om samarbeidsprosjektetRapporter og publikasjoner
Se også status for vårt mangfolds- og inkluderingsarbeid i Kulturtankens årsrapporter og årsrapporter for DKS.