SPOR – fagarena for kulturarv i DKS

SPOR – fagarena for kulturarv i DKS

Velkommen til Stiklestad og årets nasjonale fagarena for kulturarvsfeltet i DKS!

SPOR er en årlig, nasjonal fagarena for kulturarvsfeltet i Den kulturelle skolesekken, og går i 2021 av stabelen for tredje gang. Her kan man se produksjoner, utveksle erfaringer, få faglig påfyll, etablere nettverk og se framover sammen. Arenaen er lagt til Stiklestad Nasjonale Kultursenter, som ble nominert til årets museum i 2018. På Stiklestad er fasilitetene på plass: flott hotell, gode konferanserom, nydelig mat og gode forbindelser med omverdenen. I tillegg ligger det midt i landet.

I 2020 ble SPOR avviklet digitalt, men vi satser på at vi kan møtes fysisk i september i år. SPOR ønsker å samle fagfolk innen kulturarvfeltet i DKS; ansvarlige i fylker og kommuner, museer og organisasjoner, samt det frie feltet.  

Årets tema er FNs bærekraftmål. Temaet pekte seg ut i forrige års evaluering, og er svært aktuelt siden vi nå er inne i 10-året fram mot 2030 for gjennomføringen av bærekraftmålene. Arbeidsgruppa for SPOR hadde dessuten i januar et innspillsmøte med de fagansvarlige for kulturarv i DKS i fylkeskommuner og direktekommuner, og det viste seg at det er mange gode produksjoner rundt om i det ganske land som har innhold knyttet til ett eller flere av bærekraftmålene. Tilbudene på kulturarv for inneværende skoleår i Portalen, bekrefter det samme. SPOR, og kulturaervfeltet, er med andre ord helt i tråd med tidsånden. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyheter om SPOR og andre visningsarenaer i DKS rett i innboksen!

Program og påmelding

HER finner du det foreløpige programmet for SPOR 2021.

HER kan du melde deg på.

HER finner du mer praktisk informasjon om arrangementet.

SPOR 2020

Kollasj fra SPOR 2020

Kulturarven på rett spor

Med høstens nye læreplaner tatt i betraktning: Er det behov for en fornyet kulturarv i Den kulturelle skolesekken? Dette var ett av de store spørsmålene som ble belyst under Spor, da fagfornyelsen sto i fokus.

Relaterte artikler

Kvinne i samisk drakt forteller for et barnepublikum.

Skal den samiske kulturen bære kostnadene av “Det grønne skiftet”?

Hør en ny episode av podkasten “SPOR – om kulturarv i DKS” fra DKS Trøndelag.

Bente Aster - portrett

– Vi må utvide perspektivene på kulturarv

Fagansvarlig Bente Aster kommer med sine refleksjoner etter fagsamtalene om kulturarv i DKS. Her finner du også opptak fra dagen, samt all informasjon om programmet.

Kollasj. Mann med hodetelefon. SPOR-podkast-logoen til høyre.

Kulturarv rett i ørene

Vil du vite enda mer om hva som skjer på kulturarvsfeltet i Den kulturelle skolesekken? Da bør du lytte til den nyetablerte podkasten «SPOR – om kulturarv i DKS»!