Kulturmøter i høst

Kulturmøter i høst

Disse arrangementene er det verdt å få med seg i siste halvdel av 2022!

Konsert med Tuuletar på Marked for Musikk 2021. Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken

Her finner du en oversikt over relevante høstdatoer for alle som er opptatt av god kunst og kultur til barn og unge. Husk å melde deg på innen de oppgitte fristene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer om alle våre arrangementer rett i innboksen!

Arendalsuka: Barne- og ungdomskultur i fokus

I år samarbeider Ungdom og FritidNorsk kulturskolerådUKM, Norsk kulturforum (NOKU)og Kulturtanken om en rekke arrangementer under Arendalsuka. Målet er å skape mer oppmerksomhet om barn og unge og deres kultur- og fritidstilbud.

Kulturtankens arrangementer:

Kulturtankens årskonferanse

Plakat for Kulturtankens årskonferanse

Velkommen til Kulturtankens årskonferanse 2022!

Konferansen arrangeres på Kulturfabrikken i Kristiansund 9.-11. november.

Kunst og kultur bidrar til at barn og unge får bedre og rikere liv. I den offentlig finansierte kultursektoren jobber vi sammen for å nå et felles mål: å levere opplevelser til barn og unge som får dem til å reflektere, føle og mene.

Men: Vet vi at vi gir dem riktig tilbud? 

Må vi tenke nytt om hva kunst og kultur til barn og unge er?

Det håper vi alle skal bli litt klokere på etter tre dager med konferanse i Kristiansund.

Konferansen arrangeres i samarbeid med Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune.

Visningsarenaer

Scenekunst

Markedet for Scenekunst i Sandefjord (MFS) arrangeres 23.–25. august, og er det 26. markedet i rekken.

Dette er en nasjonal arena for presentasjon av profesjonell scenekunst for barn og unge. Det presenteres et bredt scenekunsttilbud og er en møteplass for faglig utvikling der målet er å tilby den kvalitativt beste scenekunsten for barn og unge, samt å øke både arrangørers og utøveres kompetanse. Arrangementet er en betydelig nasjonal leverandør av scenekunst til festivaler, kulturhus, bibliotek og aktører i og til DKS.

MFS arrangeres av Sandefjord kommune i samarbeid med Vestfold og Telemark fylkeskommune og Kulturtanken.

Kaya + Kosmos av Tilta Teater under Markedet for scenekunst 2021. Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken
Kulturarv

SPOR – arena for kulturarv i DKS arrangeres på Stiklestad 13.–14. september.

På SPOR vil man kunne se produksjoner, utveksle erfaringer, få faglig påfyll, etablere nettverk og sammen se fremover. Årets tema er kystkultur.

Visningsarenaen arrangeres av Trøndelag fylkeskommune i samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Møre og Romsdal fylkeskommune og Kulturtanken.

Ungdommer i sving under SPOR 2021 på Stiklestad. Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken
Visuell kunst

ØYEPÅ er en nasjonal møteplass for visuell kunst i DKS som arrangeres for fjerde gang 21.-23. september under navnet Øyepå LIAF.

Kunstnere, formidlere, DKS-ansatte og lærere inviteres til å dele kunstmøter, faglig refleksjon og fordypning. Møteplassen har som mål å knytte seg til fagsterke kunstfestivaler.

I år avholdes visningsarenaen som en del av Lofoten International Art Festival (LIAF).

Kunstner Ahmed Umar under Øyepå Momentum 2021. Foto: Marte Glanville/Kulturtanken
Musikk

Marked for Musikk arrangeres i Larvik 25.–27. oktober.

Dette er en nasjonal visningsarena for konserter rettet mot barn og unge, der arrangører fra kulturhus, festivaler, biblioteker og DKS kan se, evaluere og finne konserter tilpasset sine unge publikummere.

Et overordnet mål er at flere barn og ungdommer i Norge skal få oppleve konserter av høy kvalitet. Møteplassen er også en kompetanse- og nettverksarena for alle som jobber med musikkformidling til denne målgruppa.

Marked for Musikk er et samarbeidsprosjekt mellom Vestfold og Telemark fylkeskommune og Larvik kommune.

Konsert med "Du og jeg og vi 2-3-4" under Spot on på Marked for Musikk 2021.
Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken
Film

Arena Film arrangeres 16.-17. november på Union Scene i Drammen.

På Arena Film presenteres et bredt utvalg profesjonelle filmproduksjoner som er aktuelle for DKS kommende skoleår. Det blir også i år et tettpakket program med pitcher, forhåndspremiere på kino, kortfilm på kino, elvekok og filmquiz. Nytt av året er en egen programpost med fagsamtaler for DKS-medarbeidere, i regi av Kulturtanken.

Vi håper å møte alle dere som programmerer film i DKS, og alle andre som brenner for filmformidling til barn og unge. Vi ser fram til to dager med gode opplevelser og samtaler!

Visningsarenaen arrangeres av Viken og Innlandet fylkeskommuner i samarbeid med Kulturtanken.

Program og påmelding kommer.

Fra Arena Film 2021.
Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken

Andre arrangementer

 • Norsk Barnefilmkonvent på Den norske filmfestivalen i Haugesund, 23.–24. august. Festivalen har også et eget program for barnefilmer som heter Cinemagi.
 • ITAC6, 1.-3. september. Seanse - senter for kunstproduksjon arrangerer "The 6th International Teaching Artist conference" på Sentralen i Oslo. Konferansen er en dynamisk plattform for deling av praksis, læring og forskning innen deltakende kunst i utdanning, helse og samfunn.
 • Kulturminnedagene: 3.–11. september. Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement rundt om i landet. I år er temaet drivkraft. Festivalen arrangeres også i resten av Europa under navnet European Heritage Days.
 • TIFF Junior, 7.-11. september. Filmfestival for barn og unge i Tromsø som har 10-årsjubileum i 2022.
 • Scenekunst i DKS: nettverksmøte og fagsamtaler, 8.-9. september under Teaterfestivalen i Fjaler.
 • Appelsinia litteraturfestival i Skien, 24.-29. september. Festivalen har hatt et langvarig samarbeid med DKS Vestfold og Telemark, og arrangeres for tiende gang i 2022.
 • Digitale fagsamtaler for DKS i VGS, 28. september. Alle som er interessert i spørsmål knyttet til styrking av DKS-tilbudet i den videregående skolen er velkomne til å delta.
 • Litteratur i DKSnettverksmøte og fagsamtaler, 20. oktober.
 • YAMsession, 17.-19. oktober. Produsenter og utøvere hylles i arrangementet som munner ut i Young Audiences Music Awards (YAM awards). Prisutdelingen hedrer kreativitet og innovasjon innen musikkproduksjon for de yngste målgruppene, skapt av profesjonelle ensembler, fra soloartister til orkestre, fra alle verdenshjørner. I 2022 arrangeres YAMSession i konsertsalen Concertgebouw i Brugge, Belgia.
 • Fagdøgn for musikere, 25.-27. oktober. Fagdøgnet gir inspirasjon, verktøy og kompetanse til musikere som ønsker å lage gode konsertproduksjoner for barn og unge. Samlingen foregår parallelt med Marked for Musikk.
 • Showbox, Norges største scenekunstfestival for barn og unge. Arrangeres i Oslo 29. november-3. desember.