Samisk i DKS

Samisk i DKS

Jobber du med Den kulturelle skolesekken og ønsker kunnskap om, samt tilfang på samisk kunst og kultur? Da er dette siden for deg!

Fra forestillingen «Silba Lihtti» under Marked for musikk 2019.

Her finner du informasjon om samiske produksjonsmiljøer og hvem man kan kontakte dersom man ønsker samarbeidsprosjekter.

  • Ressursside om samisk kunst og kultur: Under ressurser finner du informasjon om samiske produksjonsmiljøer og annen nyttig informasjon dersom du skal finne nytt samisk innhold til DKS-programmet i ditt fylke eller din kommune.
  • Om samisk i DKS: Samisk kunst og kultur skal være en integrert del av Den kulturelle skolesekken. Derfor har Kulturtanken et spesielt fokus på å styrke tilfang og tilbud om samisk kunst og kultur i DKS.
  • Statistikk og årsrapport: Oversikt over samlet data fra årsrapporten om det samiske tilbudet i DKS.
  • Samisk samfunn, kultur og politikk: Her finner du en samling lenker og ressurser som gir kunnskap om samisk samfunn, kultur og politikk.
  • Aktuelt: Nederst på siden finner du saker som omhandler samisk kunst og kultur i DKS.

Samisk samfunn, kultur og politikk

Her finner du en samling lenker og ressurser som gir kunnskap om samisk samfunn, kultur og politikk.

Statistikk og årsrapport

Her finner du statistikk over samiske produksjoner i DKS 2019.

Om samisk i DKS

Samisk kunst og kultur var på den nasjonale agendaen i jubileumsåret 2017, gjennom Tråante og Kulturrådets årskonferanse, Samisk Vrede. 2017 var et samisk jubileumsår, og Kulturtanken fulgte opp de signalene som kom både fra politisk hold og fra aktørene selv.

Ressurser

Her finner du en oversikt over institusjoner, produsenter og miljøer som kan være nyttig å kontakte, dersom du er på jakt etter samarbeidspartnere, utøvere eller andre med kunnskap om samisk kunst og kultur.

Samisk produksjon i DKS?

  • Er du utøver, og ønsker mer informasjon om hvordan man kan foreslå en produksjon til DKS? Gå til denkulturelleskolesekken.no
  • Fristen for innmelding er 1. oktober hvert år.